25 de juny 2008

La cultura de l'aigua a l'administració


L'altre dia vaig veure un 60 minuts que parlava sobre el tema de l'aigua. Es tractava d'un reportatge de la BBC que feia incís en el problema global que existeix amb aquests recurs i amb les paradoxes i contradiccions que genera. La programació d'aquest documental tenia sentit, especialment aquest any, per la celebració de la expo de Zaragoza dedicada a l'element líquid i pels problemes de sequera que es van patir a Catalunya durant els primers mesos de l'any.

Em va cridar l'atenció un petit detall del documental en el que parlava el Phil Woolas, Ministre de Mediambient del Govern anglès i on comentava, que al Ministeri, havien deixat de comprar aigua embotellada, per passar a beure aigua de l'aixeta. Això, a part del beneficis mediambientals que comportava, els hi havia suposat uns estalvis considerables (ara no recordo la xifra exacta). Conisdero, que per fer aquest canvi cal una assolir un nivell de cultura mediambiental que nosaltres crec que encara no tenim, a més, la gent encara no està disposada a renunciar a moltes comoditats (en aquest cas el sabor de l'aigua) en pro d'un benefici mediambiental. A Localret vaig aconseguir, que a part de reciclar el paper, recicléssim també les ampolles que llencem. L'objectiu però, no és gastar igual i reciclar més sinó generar menys residus i reciclar més.

No sé si on treballeu teniu ampolles d'aigua per agafar, però en el cas que sigui així, si feu un càlcul amproximat de les ampolles que es consumeixen al llarg de l'any, el número resultant és esgarrifós. Les administracions hauríem de ser les primeres en donar exemple i més encara amb els problemes ambientals tan evidents amb els que ens trobem avui dia.

20 de juny 2008

Estalvi en llicències Microsoft

Avui, després d'un procés llarg i complex, s'ha dut a terme la subhasta electrònica de llicències de productes Microsoft per a més de 30 ajuntaments, 2 Consells Comarcals i l'ACM. La demanada de tots aquests governs locals ascendedeix a més d’un milers d’unitats de Windows Server CAL, més de dues mil unitat d’Office Professional i Standard, més de 700 unitats d’Exchange Standard i d'altres productes.

La subhasta s'ha realitzat amb la plataforma Pecap i hi han participat 8 empreses proveidores. El preu de sortida de la licitació electrònica era de 724.000 € (la mitjana de les primeres ofertes presentades en format paper per cadascuna de les empreses participants) però el preu de sortida pactat en els plecs del concurs i que els ajuntaments estaven disposat a pagar era de 759.000 € . Finalment l'empresa que s'ha endut la subhasta, ho ha fet amb un preu final de 647.500 € que ha suposat una rebaixa del 14,69% repecte el preu inicial. Es tracta doncs d'un estalvi molt important per els ajuntaments que compleixen amb la seva obligació d'eficiència en la utilització dels recursos públics. Per una altra part, el procés ofereix unes garanties de transparència molt elevades per a tots els agents participants.

La subhasta realitzada avui, és fruit d'un Conveni que van signar ara fa uns mesos Localret i Microsoft en el qual es comprometien a establir unes noves condicions d'aquisició de productes Microsoft i també a realitzar projectes per a la modernització dels governs locals. En aquest enllaç, trobareu tota la informació detallada d'aquest procés.

19 de juny 2008

4º Jornada sobre Informació Pública a Internet

Un any més, la Univesitat Oberta de Catalunya, organitza la Jornada sobre informació pública a Internet. Ho fa conjuntament amb ePSIplus, una xarxa temàtica, finançada a través del programa eContentplus de la Comissió Europea, per a donar suport a la implementació de la Directiva sobre la reutilització de la informació del sector públic en el període previst fins a la seva revisió el 2008.

En paraules de la pròpia organització els objectius de la jornada són els següents:
  • Analitzar el contingut de la Llei 37/2007, de 16 de novembre, de reutilització de la informació del sector públic.
  • Descriure l’experiència espanyola en matèria de reutilització de la informació del sector públic.
  • Discutir sobre les bones pràctiques a Espanya en matèria de reutilització de la informació del sector públic.
  • Proposar recomanacions per a la revisió de la Directiva sobre reutilització de la informació del sector públic.
A la seva web trobareu més informació sobre la jornada. L'assistència és gratuïta.

16 de juny 2008

Contractació electrònica

Des del passat mes de maig la nova llei de Contractes en el Sector Públic és ja d'obligada aplicació. La llei estableix canvis substancials respecte a la seva versió anterior que estan ja afectant i molt en el dia a dia de les administracions públiques. l nou text fa una menció especial a la contractació mitjançant mitjans telemàtics, i es per aquest motiu que el Departament d'Economia i Finances de la Generalitat i Localret han organitzat per aquest proper 18 de juny una jornada dirigida a responsables de compra, sectretaris, interventors, etc. que tractarà en profunditat aquestes qüestions.

Al programa hi trobareu tota la informació relacionada.