29 de setembre 2008

Jornades de signatura electrònica

Un any més des de Catcert / AOC s'organitzen les Jornades de Signatura electrònica. Aquesta 5ena edeició tindrà lloc al Palau de Congressos de Barcelona els dies 18 i 19 de novembre. A la web de les jornades hi trobareu tota la informació relacionada.

26 de setembre 2008

Subvenció per difondre les TIC

El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya ha obert una convocatòria per subvencionar l’organització d’actes de difusió de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya. (DOGC núm. 5.219, de 19 de setembre de 2008). L’import màxim és de 150.000 euros i es destina a activitats realitzades entre l’1 de gener i el 16 de novembre de 2008. El termini de presentació de sol·licituds és d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació al DOGC.

Es valorarà fonamentalment que:
  • Que es tracti d’activitats que tinguin com a finalitat ajudar a identificar la utilitat de les TIC en qualsevol àmbit de la vida dels ciutadans (fins a 25 punts)
  • Que es tracti d’activitats adreçades a col·lectius de persones majors de 35 anys (fins a 50 punts)
  • La rellevància de l’interès econòmic, cultural, social i lingüístic de l’activitat, i l’impacte del projecte sobre el públic destinatari (fins a 25 punts)
Els impresos de sol·licitud es poden obtenir a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació en aquesta web.

23 de setembre 2008

Solucions TIC davant la Llei de Dependència

Les TIC poden jugar un paper determinant en l'ajut a les persones que es troben en un situació de dependència i també en l'ajut d'aquelles persones que es troben al càrrec de persones depenents. En aquesta direcció, la revista "Sociedad de la Información" organitza aquest proper dijous 25 la jornada Soluciones TIC ante la Ley de dependencia. Aquí teniu tota la informació sobre la jornada i si hi esteu interessats des d'aquest link podreu realitzar la inscripció.

Llei de dependència

... i Sant Feliu de Llobregat continua innovant

Tots sabem que Sant Feliu de Llobregat és un ajuntament innovador i també modèlic pel que fa a l'aplicació de les TIC. Són moltes les vegades que he parlat des d'aquest bloc i molts de vosaltres ja coneixeu algunes de les solucions i experiències que l'ajuntament ha engegat i que s'han convertit en referència.

Ara, des de Sant Feliu tornen a contraatacar, i ho fan des d'un perspectiva molt important i jo crec que en molts casos oblidada des de les administracions locals; la sensibilització envers l'ús de les TIC. L'ajuntament ha posat en marxa dins el marc del projecte Sant Feliu Online un Informatiu Online (InfoONLINE) a través de YouTube on es parla sobre les TIC i sobre el seu aprofitament, des de diferents enfocaments. Amb aquesta iniciativa i des del projecte Sant Feliu online es treballa per aconseguir tenir uns ciutadans més formats i més conscients de la utilitat que les TIC poden aportar a les seves vides.

Aquí teniu les primeres cinc emissions del InfoONLINE:
A més aquesta mateixa iniciativa està recolçada amb un bloc on també es tracten els mateixos temes.

22 de setembre 2008

Estalvi energètic

Abans de l'estiu des de Localret vem conèixer una empresa que comercialitza un producte interessant. Es tracta de l'empresa anglesa Verdiem i la seva idea és molt senzilla; tenen un software que apaga els ordinadors. I això per què serveix, us preguntareu. Doncs ben sezill, per estalviar molta energia i també diners.

A Espanya aquest producte el comercialitza des de fa ben poc Seidor, una empresa amb la qual Localret fa ja bastant temps que col·labora i que ens ha explicat amb detall el funcionament d'aquest producte/servei. Primer de tot s'instal·la un software que determina el consum energètic present de l'organització i es fa un càlcul del potencial estalvi. Si l'empresa tira endavant, s'instal·la Surveyor, el software que segons els paràmetres que s'estableixin, anirà apagant el PC's i altres dispositius quan aquests no estiguin en ús.

L'empresa garanteix un estalvi anual d'entre un 50% i un 60% i la recuperació de la inversió en un any. A més, aquest estalvi energètic també suposa una reducció d'emisions de CO2, que segons l'empresa es troba al voltant del 40%. Com us deia, una idea senzilla, que redueix costos i que a més a més ajuda a preservar el mediambient.


... keep it simple.

16 de setembre 2008

Direcció de projectes TIC

El Centre de Productivitat de Microsoft i la EU Gimebernat organitzen enguany una edició més del Postgrau de Gestió de Projectes TIC i Sistemes. Els responsables han montat un bloc en el qual s'hi pot trobar tota la informació relacionada i alguns altres posts, escrits per la direcció i professorat del curs, que tracten sobre qüestions vinculades a la gestió de projectes.

Si hi esteu interessats ja sabeu, feu un cop d'ull al bloc!

15 de setembre 2008

Emprenedoria i Internet

Avui he tornat a la feina després de quatre setmanes de vacances. Com imagineu la tornada és dura, més encara si vens de la Índia, un país absolutament diferent al nostre i que encara que algunes persones i ciutats estiguin despuntant en el tema tecnològic, estan a anys llum del que tenim per aquí. Entre la maranya de mails que tenia avui, n'he descobert un del Joan Bosch que m'ha cridat l'atenció. Era un enllaç a un vídeo de l'acte de graduació del Instituto de Empresa, més concretament la lliçó magistral del Bernardo Hernández, Director Mundial de Marketing de Google Maps i Google Earth. El seu discurs, a part de molt interessant, m'ha ajudat a atenuar el sempre traumàtic pas d'un món a l'altre; de la Índia a Barcelona, de les vacances a la feina.

veure vídeo


...tornem a engegar!