27 de juny 2007

Comunitats

Finalment he pogut dedicar un temps a fer el post que havia comentat sobre les comunitats de pràctica. No sé si és exactament la idea que comentaven l'Iñaki i l'Alorza en el seu post La larga cola del talento, però segur que s'hi assembla.

Actualment des de Localret tenim en marxa un projecte per a crear, en una primera etapa, 4 comunitats de pràctica que tinguin el seu propi espai a la web. En aquest moment, el projecte es troba en stand by fins que no tanquem un altre projecte, el Consensus, del qual ja he parlat en algun moment en aquest bloc. Això es deu a que els dos projectes utilitzen la mateix eina, la plataforma de participació Gov2DemOSS, i estant sent desenvolupats per la mateixa empresa.

Les comunitats seran senzilles a nivell de funcionalitats. Vam creure convenient començar amb funcionalitats bàsiques però que garantissin al mateix temps l'actualització del site i la participació dels membres de la comunitat. Així, un cop en marxa, a les comunitats s'hi podrà trobar: una agenda, un espai de documents, un espai de notícies, un espai d'enllaços, un directori de membres i una newsletter. Excepte els dos darrers espais en els que caldrà registrar-se per tenir accés, la resta d'apartats de la comunitat seran oberts a tothom i permetran també que qualsevol proposi documents, notícies, enllaços i esdeveniments.

El punt clau de les comunitats, i probablement l'element que condicioni en major grau el funcionament d'aquestes, serà la dinamització. Des de Localret es proposarà un dinamitzador per a cadascuna d'aquestes comunitats, que rebrà una petita remuneració per desenvolupar aquesta tasca. Els dinamitzadors seran professionals de l'administració local que destaquin per la seva capacitat de lideratge com també pels seus coneixements sobre la matèria en qüestió. Les comunitats seran les següents:

  • Comunitat de Caps de Compra
  • Comunitat d'Innovadors
  • Comunitat de Participació ciutadana
  • Comunitat Jurídica

Totes aquestes comunitats comptaran a més, amb un sistema de sindicació de continguts però crec que també seria interessant, repescant una idea que ens llançava l'Alorza en el post de les píndoles, incorporar un sistema de tagging. En quan reactivem el projecte us aniré informant de les evolucions, mentrestant, us animo a que ens feu comentaris i propostes per a intentar millorar el que us he explicat.

2 comentaris:

Alorza ha dit...

Borja, suena de maravilla el proyecto. Lo mejor de todo es que has encontrado comunidades donde trabajar.

Entiendo que quieras empezar por una panoplia de herramientas sencilla, pero ¿has considerado ser un poco más exigente con la comunidad de innovadores? ¿Qué tal un wiki, o algo como Google Docs?

Anònim ha dit...

Bé, Borja, estic amb n'Alorza respecte a introduir una capa de continguts; al menys invitar a participar en alguna producció col•lectiva; però també veig que les 4 comunitats han de tenir perfils molt diferents. La que més interessant em sembla és la d'innovadors, és clar, i em pregunto qui en tindrà accés. M'atrauen més les comunitats temàtiques com aquest que les professionals, que poden ser molt hermètiques.