La Rosa Borge i el seu equip de la UOC (Clèlia Colombo i Yanina Welp) acaban de publicar un article interessant sobre participació (electrònica i presencial) a l'àmbit municipal català. Es tracta d'una anàlisi explicativa que pretén determinar a través d'un seguit de variables polítiques i socioeconòmiques com són les polítiques i iniciatives de participació dins els municipis catalans.
Els resultats indiquen que alguns elements com l'abstenció, el partit polític en el govern, o la mitjana d'edat dels habitants afecten al nombre d'experiències participatives que s'hi troben, però segons les autores la variable que més hi influeix és el tamany del municipi; a més població més alta és la possibilitat de trobar experiències de participació dins un municipi. Des del meu punt de vista, crec que seria interessant conèixer el % de persones d'un municipi que han participat en experiències participatives, tinc la percepció que d'aquesta manera els municipis amb menys població podrien estar per sobre dels més grans.
Aquest article es troba en el marc d'un monogràfic publicat a la Revista d'Internet, Dret i Política de la UOC que porta el títol de Democràcia Electrònica.
04 d’abril 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Me parece un estudio muy interesante. Gracias por la referencia, Borja.
La verdad es qu ela gente de la UOC se está moviendo mucho en temas de administración pública i TIC
Publica un comentari a l'entrada