22 de setembre 2008

Estalvi energètic

Abans de l'estiu des de Localret vem conèixer una empresa que comercialitza un producte interessant. Es tracta de l'empresa anglesa Verdiem i la seva idea és molt senzilla; tenen un software que apaga els ordinadors. I això per què serveix, us preguntareu. Doncs ben sezill, per estalviar molta energia i també diners.

A Espanya aquest producte el comercialitza des de fa ben poc Seidor, una empresa amb la qual Localret fa ja bastant temps que col·labora i que ens ha explicat amb detall el funcionament d'aquest producte/servei. Primer de tot s'instal·la un software que determina el consum energètic present de l'organització i es fa un càlcul del potencial estalvi. Si l'empresa tira endavant, s'instal·la Surveyor, el software que segons els paràmetres que s'estableixin, anirà apagant el PC's i altres dispositius quan aquests no estiguin en ús.

L'empresa garanteix un estalvi anual d'entre un 50% i un 60% i la recuperació de la inversió en un any. A més, aquest estalvi energètic també suposa una reducció d'emisions de CO2, que segons l'empresa es troba al voltant del 40%. Com us deia, una idea senzilla, que redueix costos i que a més a més ajuda a preservar el mediambient.


... keep it simple.