22 d’abril 2007

Jornades tecnològiques a Bell-lloc d'Urgell

Aquest dissabte vaig assistir a les Jornades de Noves Tecnologies que organitzava Bell-lloc d'Urgell. El motiu principal d'aquestes, era presentar als ciutadans 4 nous projectes d'e-govern que l'ajuntament acaba d'engegar. Abans, però, i per als que no coneixeu Bell-lloc, dir-vos que es tracta d'una població que compta actualment amb 2400 habitants i que on la pagesia és encara el seu primer motor econòmic, però que a nivell tecnològic, s'està situant com un dels ajuntaments punters de Catalunya.

Ja fa tres anys que compten amb una xarxa wifi municipal, a través de la qual l'ajuntament, constituït com operador de telecomunicacions, dona servei d'Internet als ciutadans a un preu molt competitiu. A més a més, a partir d'ara, a la seva web, podreu trobar 16 tràmits en línia a través de l'eina de tramitació etram del Consorci AOC, en breu, un accés a l'eina d'e-participació Consensus, i també una eina de SIG, desenvolupada per Geodata, que es troba entre les millors que actualment té desenvolupada un ajuntament a Catalunya. A part, l'ajuntament, a partir d'aquest proper dilluns, lliurarà al ciutadans que així ho vulguin, l'identificador digital idcat de l'Agència Catalana de Certificació (Catcert).

Res més, només felicitar a l'ajuntament per la seva aposta per les TIC. Seguiu així!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola Borja,

ja he afegit el teu blog als meus favorits... aniré llegint-te.

Només una recomanació: a l'enllaç idcat, seria preferible que fos www.idcat.net, doncs aquest és el que està destinat als ciutadans, i que explica els passos a fer per obtenir-lo i els punts de CAtalunya on se'l podran fer. El que has posat està orientat a les administracions públiques catalanes , i explica els passos que cal fer perquè una administració es constitueixi com a Entitat de Registre idCAT, igual que l'ajuntament de Bell-lloc. Bé, suposo que depèn del sentit que li vulguessis donar.

Sort i a reveure!