09 de maig 2007

M de m-government

Avui hem tingut una reunió molt enriquidora amb el Ricard Jiménez, director de Plastia i membre de l'equip del centre tecnològic ASCAMM. En el marc de l'elaboració d'una guia de consells i/o orientacions per a les webs municipals que estem elaborant des de Localret (quan estigui acabada la penjaré en el blog), hem començat a col·laborar amb el Ricard per a que ens desenvolupi el capítol dedicat a les webs .mobi.

Es tracta de l'adaptació dels continguts de les webs "tradicionals" per a dispositius mòbils (mòbils, pda's, etc.). Amb la utilització d'un programa específic (Telefónica acaba de lliberar el seu) i d'altres detalls tècnics sobre els quals no hem aprofundit, s'aconsegueix detectar l'accés des d'un dispositiu mòbil, i customitzar la interfície en funció del model en qüestió.

Les potencialitats i el creixement que en els propers anys poden tenir les webs .mobi, pot ser molt, molt important. Tots, o gairebé tots tenim mòbil, les opcions i cost de navegació són cada cop més accessibles, i el que és més important, en quatre dies tots aquests dispositius disposaran de GPS, i per tant, permetran lligar els serveis amb la ubicació física dels usuaris. Penseu en totes les possibilitats!!

Espero continuar parlant del m-government en futurs posts. Us deixo, com a curiositat un tester per comprobar el grau d'adaptació d'una web als dispositius mòbils.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Muy bueno el tester, aunque nos ha dado un resultado bastante desalentador.

Como dicen en la punlicidad de las operadores de telefonía: "El futuro es móvil". Y el de la Administración electrónica también.

Por cierto, supongo que conoces el blog de Nacho Campos, dedicado al Móvil y Administración Pública.

Borja Rius ha dit...

Yo también he hecho algunas pruebas con algunas webs poco satisfactorias. google, como siempre, saca una buena nota en el test.

Si que conozco el blog. Pero a partir de ahora seguro que tendré que visitarlo con mas asiduidad.