20 de juny 2008

Estalvi en llicències Microsoft

Avui, després d'un procés llarg i complex, s'ha dut a terme la subhasta electrònica de llicències de productes Microsoft per a més de 30 ajuntaments, 2 Consells Comarcals i l'ACM. La demanada de tots aquests governs locals ascendedeix a més d’un milers d’unitats de Windows Server CAL, més de dues mil unitat d’Office Professional i Standard, més de 700 unitats d’Exchange Standard i d'altres productes.

La subhasta s'ha realitzat amb la plataforma Pecap i hi han participat 8 empreses proveidores. El preu de sortida de la licitació electrònica era de 724.000 € (la mitjana de les primeres ofertes presentades en format paper per cadascuna de les empreses participants) però el preu de sortida pactat en els plecs del concurs i que els ajuntaments estaven disposat a pagar era de 759.000 € . Finalment l'empresa que s'ha endut la subhasta, ho ha fet amb un preu final de 647.500 € que ha suposat una rebaixa del 14,69% repecte el preu inicial. Es tracta doncs d'un estalvi molt important per els ajuntaments que compleixen amb la seva obligació d'eficiència en la utilització dels recursos públics. Per una altra part, el procés ofereix unes garanties de transparència molt elevades per a tots els agents participants.

La subhasta realitzada avui, és fruit d'un Conveni que van signar ara fa uns mesos Localret i Microsoft en el qual es comprometien a establir unes noves condicions d'aquisició de productes Microsoft i també a realitzar projectes per a la modernització dels governs locals. En aquest enllaç, trobareu tota la informació detallada d'aquest procés.