05 de novembre 2008

Jornades Món local i Programari Lliure

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i el Consorci Localret amb la col·laboració de diverses empreses especialitzades en programari lliure, han organitzat les primeres Jornades Món local i Programari lliure, que tindran lloc el proper dijous 27 de novembre, de 10h a 18h, a Sant Adrià de Besòs (lloc per confirmar).

La jornada, dirigida tant a càrrecs electes com a gestors i tècnics, té com a principal objectiu donar a conèixer els beneficis i les possibilitats del Programari Lliure (PL) per a les administracions locals. En aquest sentit, també hi haurà l’oportunitat de conèixer casos d’èxit i bones pràctiques que poden servir d’exemple a d’altres administracions.

Aquí teniu el programa:

Programa Jornades Món local i Programari lliure
  • 10h. Inauguració
Il•lm. Sr. Pere Navarro i Morera, president de Localret i alcalde de Terrassa
Il•lm. Sr. Jesús Ma Canga i Castaño, alcalde de Sant Adrià de Besòs

  • 10:30h. Conferència inaugural
El software lliure a les administracions públiques. A càrrec de: Sra. Carolina Grau, directora gerent del Centro Nacional de Aplicación de las TIC (CENATIC).
  • 11:30h - 12h. Pausa cafè
  • 12h.Taula d’experiències: Les possibilitats del programari lliure
Programari lliure: un salt qualitatiu. A càrrec de: Sr. David Palomar, 5è tinent d’alcalde, regidor de turisme, societat del coneixement i promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Projectes en PL i col•laboració amb empreses i institucions.
A càrrec de: Sr. Alain Jordà, 7è tinent d’alcalde, regidor d’economia, empresa i innovació i universitats de l’Ajuntament de Manresa.

Crear xarxa.
A càrrec de: Sr. Antoni Saldaña, director d’innovació i promoció tecnològica d’ACCÉS, Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Lleida.
  • 14h. Dinar
  • 15:30 - 17:45h.
Tallers d’administracions locals i algunes empreses amb experiència en el programari lliure, especialment orientades als càrrecs tècnics. El format fomentarà la presentació d’experiències, la participació i la interacció per tal de trobar solucions i definir les oportunitats que el programari lliure pot oferir a les administracions.
  1. OpenOffice. Migració, gestió del canvi i ús principal/majoritari. Problemes de l’ús de l’OpenOffice en exclusiva, interacció amb altres administracions, resistències dels usuaris, etc. i les solucions trobades en cada cas.Alternatives lliures per Correu-Agenda-Contactes-Directori.
  2. L’experiència d’organismes de dimensions diverses que estan usant possibilitats com Zimbra.
  3. Virtualització. Solució per reduir el volum de servidors. L’experiència d’algunes administracions amb eines lliures.
La inscripció a les jornades és gratuïta i exclusiva pels governs locals (inclòs dinar). jornades@localret.cat / Tlf. 93 486 14 30.