06 de juny 2007

Conveni amb Microsoft

Avui s'ha signat finalment el Conveni de col·laboració entre Localret i Microsoft. La signatura (electrònica en aquest cas), l'han fet a Localret la Rosa García, Presidenta de Microsoft Espanya, i el Pere Navarro, President de Localret i alcalde de Terrassa. En breu podreu trobar el conveni a la web de Localret.

Entre els mitjans assistents ha sortit la pregunta, previsible això si, sobre si Localret donava suport o no al programari lliure. L'Estanis Vayreda Cap de l'Àrea de Societat de la Informació de Localret ha explicat la postura de Localret en aquest sentit, i ha aprofitat la presència del mitjans per publicitar un projecte que estem a punt d'engegar. Es tracta del Banc d'Innovació Local, un espai web que serà un repositori de coneixement i de compartició de recursos per a totes les administracions locals de Catalunya.

En un proper post parlarem més en detall d'aquest projecte, però a grans trets us puc dir que serà una web on es hi haurà tres repositoris. Un de bones pràctiques, un de proveidors TIC i un altre de recursos. En aquest darrer es podrà trobar des d'un informe de consultoria a una conceptualització, fins a programari que hagin desenvolupat els mateixos ajuntaments.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El Banco de Innovación Local me parece un proyecto muy interesante. Estaremos atentos a tu blog para conocer más detalles sobre él.

Por cierto, ¿y qué ha explicado Estanis Vayreda sobre la política de Localret con respecto al software libre?

Borja Rius ha dit...

De forma resumida podriamos decir que desde Localret estamos abiertos a todas la tecnologías. Tenemos tres acciones claras en relacio al software libre. Una guia, una servició de asesoría para aquellos ayuntamientos que quieran migrar de propietario a libre y por último el BIL, dónde los ayuntamientos podran a poner a disposición del resto el programario que hayan desarrollado o sobre el que tengan propiedad.Por otra parte el más del 90% de los ayuntamientos catalanes trabajan con Microsoft, y por lo tanto también hemos de dar respuesta y buscar beneficions en esta dirección.

Anònim ha dit...

Muy clara la respuesta. Gracias por la rapidez.