06 de juny 2007

Gestió del coneixement a l'administració

Ahir vaig assistir a la 9ena Sessió Web que organitza el Departament de Justícia de la Generalitat. Abans de res vull felicitar un cop més a l'Area de Comunicació del Departament i especialment al Jordi Graells per l'èxit que estan tenint aquestes sessions i per l'eficiència que mostren en la seva gestió, comunicació i en la publicació dels materials a la seva web. Ahir, jo diria que erem més de 200 persones!!!

El Mario Pérez-Montoro va parlar sobre Gestió del Coneixement i més concretament va explicar el projecte que estan duent a terme dins del mateix Departament de Justícia. Aquí podeu trobar una síntesi de tot el que es va dir.

El projecte del departament és un projecte ambiciós que es basa en la creació de comunitats de pràctica, unes 15 si no recordo malament, i que indirectament involucra a unes 900 persones. Les comunitats estan dinamitzades i liderades pels e-moderadors i l'objectiu és posa en comú el coneixement i els problemes i partir d'això s'elaboren solucions esttandarditzades o bé en resulten alguns productes. El Manel va exposar alguns casos d'èxit com per exemple els de la creació d'un model d'informe per els assistents socials.

Els 15 e-moderadors públiquen un bloc de forma conjunta a través de la plataforma e-catalunya que molts de vosaltres ja coneixeu. A través d'aquest, aporten el seu coneixement a la comunitat i van reportant l'evolució del projecte de gestió del coneixement. Felicito des d'aquí al Departament i espero anar seguint l'evolució d'aquest interessant projecte que ens ha de servir com a exemple a la resta.

Us deixo amb una cita d'Antonio Machado que el Manel Pérez-Montoro va utilitzar per tancar la seva presentació.

En cuestiones de cultura y de saber, sólo se pierde lo que se guarda, sólo se gana lo que se da.
Antonio Machado

1 comentari:

Alorza ha dit...

Ajá, veo que ya estás poniendo en práctica ideas que se me están ocurriendo ahora. Es estupendo encontrar a gente que va por delante: es más sencillo replicar o mejorar lo que han hecho otros que empezar de cero. Suerte.