M'agradaria explicar-vos una mica per sobre el projecte de píndoles de coneixement que estem desenvolupant. La veritat és que és un projecte molt interessant i que a més s'alinea clarament amb una de les missions bàsiques de Localret; difondre i socialitzar entre els ajuntaments el coneixement que generem i que ens arriba.
Aquest projecte té una dimensió clarament comunicativa i de transferència de coneixement. Amb les píndoles pretenem comunicar als ajuntaments d'una forma clara i molt sintètica qüestions del seu interès (ex: la nova Llei d'Administració Electrònica) o serveis que poden obtenir de les administracions (ex: la PECAP), això si, sempre en relació a les TIC.
Les píndoles són unitats web, fetes amb flash, que d'una forma el més visual i interactiva possible i en un espai reduït de temps, expliquin un concepte determinat. Per aconseguir aquest component de vistositat les píndoles inclouran video, infografies, gràfics interactius etc. Per una altra part seran també sindicables i qualsevol persona, si vol, se les podrà baixar al PC.
Uns dels col·laboradors externs que tenim en aquest projecte i que la majoria de vosaltres coneixeu és el Roc Fages. Amb ell estem treballant per aconseguir que els continguts de les píndoles s'adaptin el millor possible a les necessitats i llenguatges dels ajuntaments.
Crec que es tracta d'un projecte que pot funcionar molt bé i que com a concepte pot ser extrapolable per a daltres administracions i organitzacions. En quan tinguem la primera píndola penjada a la web us avisaré. Fins llavors, i per a que tingueu una idea, us poso un "pantallazo" (provisional) d'una de les píndoles.
22 de juny 2007
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
2 comentaris:
Un proyecto muy interesante (otro más). Estáis que os salís. Y veo que sabéis elegir bien vuestros colaboradores. Por cierto, es divertida la traducción de Roc Fages.
Saludos para los dos, Borja y Roc.
Borja, para mí siempre ha sido una idea potente la de las píldoras de conocimiento. Permite estructurar los contenidos en nodos y después dibujar caminos para pasar de unos a otros, de manera contingente a la necesidad de una persona concreta en un momento determinado.
Si al concepto píldora le añadimos el concepto "tagging", podemos hacer emerger auténtico conocimiento de abajo arriba. Y si lo utilizamos para soporte de comunidades de práctica en el extremo de la larga cola... enlazamos con el embrión de proyecto que tengo en mente y que llamo, de momento, "la larga cola del talento".
Excelente artículo.
Publica un comentari a l'entrada