30 d’octubre 2008

Matins d'innovació

Divendres passat vaig assistir per primer cop a un dels Matins d'Innovació que organitza l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Aquestes sessions s'enmarquen dins el Programa aprendre per Innovar, dissenyat per el Jordi Graells, i que inclou divereses accions que tenen com a denominador comú el foment de la innovació dins de l'administració pública.

La sessió va ser un èxit d'assistència, com ja acostuma a ser habitual en tots els actes que monten el Jordi i el Jesús Martínez. Precisament eren ells dos qui feien la presentació i parlaven concretament del Per què hem de gestionar el coneixement a l'administració?. Hi havia un primer enfocament més conceptual i estratègic i després es detallava en profunditat el Programa Compartim que ells dos estan liderant al Departament de Justícia.

La resposta que vaig extreure a la pregunta que ells plantejaven va ser la següent: cal gestionar el coneixement per a que els treballadors puguin complir de forma més eficient els objectius estratègics de la seva organització. No cal que digui que comparteixo totalment el seu enfocament. Aquest és clarament l'objectiu del KM el que ja és més difícil és determinar l'impacte real d'aquestes iniciatives.

També vull destacar un parell de qüestions que ells van enfatitzar i que van indicar com a temes claus per a engegar amb èxit un projecte de gestió del coneixement dins d'una empresa o institució. La primera dirigida als treballadors - Vols donar el teu temps i el teu coneixement per a millorar?- i la segona, dirigida als caps - Estàs disposat a que els teus treballadors utilitzin hores de feina per aquest tema? -. Segons ells, el sí a aquestes dues preguntes és importantíssim a l'hora de començar amb bon peu una iniciativa d'aquest tipus.

Res, només em queda felicitar-vos un cop més per la feina que esteu realitzant i per compartir-la amb els altres. El 25 de novembre propera sessió dels Matins d'Innovació amb el Xavier Marcet. No m'ho perdo per res. ; )

Aquí teniu els materials de la sessió.




3 comentaris:

Anònim ha dit...

Novament gràcies, Borja, per referenciar tan bé el 3r matí d'innovació de l'EAPC. Tant el Jesús com jo mateix, en vam sortir molt satisfets. Primerament perquè tots posàvem cara de passar-nos-ho bé: estàvem còmodes parlant i pregunta-nos coses sobre el tema els uns als altres. D'altra banda, perquè hi havia una complicitat entre tots els assistents.

Recordem que aquesta empatia continuarà amb les trobades trimestrals que vam anunciar, per posar en comú experiències de gestió de coneixement al si de l'Administració. Amb aquesta finalitat, per primer cop, el 22 de gener de 2009, de 9 a 12 hores, a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya, ens trobarem totes les persones que estiguin impulsant algun programa o acció de gestió del coneixement (o senzillament que estiguin interessades a fer-ho).

Per això et volem demanar, Borja, que en facis tota la difusió que puguis. I que hi assisteixis!!!

Anònim ha dit...

Ah... oblidava dir-te, Borja, que m'encanten les tortugues. Les de casa es diuen Ulisses i Penèlope i algun altre... Bé ja en parlarem. Però, això, que m'agrada la imatge de capçalera que has posat al bloc.

Borja Rius ha dit...

a mi tb m'agraden ; ))