16 de juliol 2007

Em falten dades!!

El passat divendres, llegint el recull de premsa que ens envia diàriament l'àrea de comunicació, vaig llegir tres notícies (El País, Cinco Días i La Vanguardia) sobre l'Informe eEspaña 2007 que publica la Fundació Orange (abans Auna) anualment. Evidenment la blogosfera també es va fer ressó d'aquest informe, podeu trobar un bon post que analitza aquest document a Sociedad Conectada.

Aquest matí, quan ja tenia gairebé oblidat l'Informe, m'han cridat l'atenció unes declaracions fetes per el President de la CMT en el marc de la Jornada sobre Telecomunicacions i Governs Locals que ha començat avui a Santander. El Sr.Reinaldo Rodríguez declarava que l'oferta que existeix a Espanya en ADSL està en la línea a la de molts paísos europeus. Llegit això, he anat a rebuscar dins dels dos darrers Informes de la Fundació per veure si el que deia estava en el cert.

Indagant m'ha quedat clar, com cada any, que pel que fa a la penetració d'ADSL Espanya gairebé no ha millorat respecte a la resta de paísos de la OCDE, ja que en el 2006 es trobava en el 20è lloc del rànking i un any després només havia avançat un lloc (ara som 19ens). Però el que jo estava buscant, les dades que volia contrastar amb les declaracions del president de la CMT, no apareixien per enlloc. He pensat que era curiòs que la Fundació Orange depenent d'un dels principals operadors de l'Estat, no disposès de dades referents a la velocitat i el preu del ADSL a Espanya. Jo crec que si que les tenen, però probablement han pensat que no són dades prou interessants per aparèixer en un informe de 317 pàgines.

Així doncs, necessito trobar dades sobre preu i velocitat de l'ADSL. Primer, de la mitjana de l'oferta existent a Espanya i Europa i després, del que efectivament està contractat. A més, la comparació entre aquestes dues taules resultaria molt interessant, especialment si en el cas del que hi ha contractat els preus i les velocitats fossin superiors als de la oferta existent. Llavors caldria veure quin són els indicadors que provoquen aquest decalatge poc lògic, per cert, des de la perspectiva de la competència de mercat.

Seguiré buscant aquestes dades...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs aquí en tens algunes dades (bé, no exactament, són notícies) que no semblen molt en la línia del eu s'ha declarat:

http://www.canarias7.es/articulo.cfm?Id=50717
http://www.elpais.com/articulo/economia/brecha/digital/Espana/Europa/crece/alto/precio/banda/ancha/elpepueco/20070330elpepieco_11/Tes

i aquestes, més neutres:

http://www.elmundo.es/navegante/2007/03/30/tecnologia/1175254699.html

Fins i tot, la pròpia CMT contradiu això que expliques:

http://www.elmundo.es/navegante/2007/03/30/tecnologia/1175264197.html

Tots citen les fonts, aíxí que l'embolic és força gros.

Borja Rius ha dit...

Gràcies per la info. Tanmateix tot continua sent bastnat opac. Seguirem investigant.