12 de juliol 2007

Pozuelo de Alarcón online

Fruit d'un projecte intern he descobert la web del municipi de Pozuelo de Alarcón. Si no el coneixeu, jo no el coneixia fins fa ben poc, heu de saber que es tracta d'un municipi mig-gran (hi viuen 80.000 persones aproximadament) de la província de Madrid. he tingut una sorpresa molt agradable al veure que hi ha municipis que a més de fer bés les coses en el tema web, també són arriscats a l'hora de plantejar l'arquitectura d'informació del site.

Pozuelo s'afegeix (no sé si abans o després) a la línea de la web de l'ajuntament de Saragossa. El canvi no es troba tant en els continguts i serveis que se'ns presenten sinó en la forma en que aquests es mostren i ordenen en pantalla. Feu un cop d'ull a la home i veureu el canvi respecte a l'estructura tradicional de menú esquerre, banners a la dreta etc. Suposo que aquest plantejament, no es deu tant a questons estètiques com a qüestions d'orientació a l'usuari. No sé a vosaltres, però a mi personalment m'agrada. I a més, trobo que és més neta i intuitiva que la d'altres ajuntament més "laureats"en això de les webs.

Hi ha molts element destacables d'aquesta web. Però jo en destaco tres:
  1. Estructura continguts de la home (orientada a targets i a fets vitals, telefons d'interès destacats, un sol espai on els banners van rotant, disseny seriòs però atractiu)
  2. Tràmits i certificat digital.
  3. Butlletins (tot i trobar a faltar un sistema de sindicació, el sistema de butlletins i suscrpció és molt complert. Només em falla que no integri les diferents temàtiques en un sol butlletí)
Seguiré atent a aquesta web, especialment per saber si juntament amb Saragossa comencen a marcar tendència.