06 de juliol 2007

Bluetooth a Sant Cugat del Vallès

L'ajuntament de Sant Cugat de Vallès és un dels ajuntaments capdavanters pel que fa l'ús del mòbil com a canal de comunicació amb els ciutadans. La darrera acció que han emprès en aquest sentit és la instal·lació de tres punts amb tecnologia bluetooth en tres indrets estratègics de la ciutat. Des d'aquests punts els ciutadans es podran descàrregar de forma gratuïta el programa de Festes de la ciutat al seu telèfon mòbil.

Aquest servei es vol ampliar després de l'estiu amb d'altres informacions d'interès per als ciutadans, com per exemple les farmàcies que es troben de guàrdia, informació turística i cultural etc. L'ajuntament té altres serveis d'informació i comunicació amb els ciutadans a través del mòbil relacionats amb serveis com l'escolarització dels nens, la consulta del cens municipal, etc. Els ciutadans de Sant Cugat, fins i tot poden enviar a l'ajuntament sms's amb imatge per informar sobre incidències a la via pública; i en un futur no gaire llunyà no caldrà ni que especifiquin el lloc on s'ha produit, ja que els missatges es podran georeferenciar mitjançant GPS.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Em sembla de allò més innovador fer servir bluetooth per aquesta finalitat. Arriba a gairebé qualsevol mòbil actual, no suposa entrar en conflictes ni dependències amb les operadores i es econòmic. Genial!